a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

Pozdravljeni      Sledite nam

Image Alt

Projekti

  /  Zobek

Zobek

Splošno

Zobek je prostovoljni projekt študentov dentalne medicine, ki si prizadeva ljudi različnih starostnih skupin poučiti o pomenu ustrezne in redne ustne higiene za zdravje ne le ustne votline, ampak celotnega telesa. Organiziramo številna predavanja in delavnice za otroke in mladostnike, kjer poslušalcem na starosti primeren in atraktiven način razložimo, zakaj in kako skrbeti za ustno higieno, poučimo jih o pravilnih tehnikah ščetkanja in razjasnimo dileme glede različnih zobnih ščetk, past in drugih pripomočkov za ustno higieno. Udeleženci tudi sami pokažejo kako si ščetkajo zobe, pri čemer jih lahko usmerjamo k pravilnim tehnikam. Predavanja s praktičnimi delavnicami izvajamo tudi za ostale starostne skupine.

Možnosti za izvajanje preventivnih akcij je veliko, zato smo v projektu zelo veseli novih idej in nadobudnih članov, ki želijo v družbo doprinesti nekaj svoje energije, veselja in v njej pustiti najlepši pečat, nasmeh. Če vas zanima še kaj o projektu oz bi radi sodelovali, nam pišite. Ni lepšega kot zdrav, samozavesten nasmeh!

Vodilni člani projekta

Vodja projekta Zobek / Project Zobek coordinator

Pogosta vprašanja in odgovori

V katerem letniku se lahko priključim projektu?

Projekt je namenjen vsem študentom dentalne medicine, posebno pa študentom nižjih letnikov, ki stika s pacienti še nimajo. Poleg tega, da boste razveselili in za ščetkanje navdušili veliko otrok, pomagali razjasniti dileme številnim staršem, vam bo projekt dal tudi številna prijateljstva, veliko nepozabnih trenutkov in precej olajšal prehod na kliniko ter prve stike s svojimi pacienti.

Kakšno predznanje potrebujem?

Predznanje za priključitev k projektu ni potrebno, saj za nove člane ob začetku študijskega leta organiziramo izobraževanje, kjer vam podamo vse potrebne informacije. Poleg tega vam celo leto ob strani stojimo kolegi iz višjih letnikov in vam pomagamo pri pripravi delavnic.

Kako se lahko prijavim?

Prijavite se lahko pri vodji projekta Žigi Rojsu na mail: zobek.sidsic@gmail.com. Kdaj bo prvi sestanek projekta in izobraževanje za nove člane, pa bomo objavili tudi na spletni strani društva SiDSiC.

Novice

Delavnice

  • Zobkovo izobraževanje je potekalo v soboto 23.11.2019 v prostorih društva SiDSIC na Medicinski fakulteti. Na začetku so imeli študentje višjih letnikov kratka predavanja. Predstavili so osnovno znanje o zobeh in ustni higieni (Lara Humar, 6. letnik), Karies (Pija Hafner,5. letnik), bolezni

Kontaktni podatki

Pišite nam

Pokrovitelji

Ostali projekti

edsa_thumb
EDSA
Mednarodno
sveder_thumb
Zobek
Projekti