a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

Pozdravljeni      Sledite nam

Image Alt

Projekti

  /  Sveder

Sveder časopis

Splošno

Sem novi projekt društva SiDSIC in sem trenutno v polnem zagonu. Sem torej dentalc, ki ti bo skušal natisniti svet stome na papir. S svojim timom ti bom pokazal, da ne vrtam zgolj v zobe, ampak tudi v znanje, zanimivosti, prosti čas… In naj te ne prestraši, če bom kdaj pa kdaj iz tebe ekstrahiral tudi kanček smeha. Se vidimo kmalu, da povrtaš z mano! 🙂


Za dodatne informacije, predloge, želje, mnenja sem ti na voljo na email naslovu:svedercajt@gmail.com

Vodilni člani projekta

Sorry, no posts matched your criteria.

Pogosta vprašanja in odgovori

A na izmenjave gremo lahko tudi stomatologi?

Kakopak, naše izmenjave potekajo pod okriljem IADS med državami članicami in nimajo nič skupnega z medicinskimi izmenjavami, ki potekajo v okviru IFMSA.

Kaj na izmenjavi počnem?

V nekaterih državah ti dovolijo delati na pacientih, drugače lahko asistiraš in opazuješ (npr. kakšne zahtevne posege) in se pri tem učiš novih načinov in pristopov zdravljenja. Spoznavaš druge kulture in sklepaš prijateljstva s tujimi študenti.

Kakšni so pogoji za udeležbo na izmenjavi?

Edina pogoja sta, da niste več bruci oz. turbobruci in znanje angleščine, za katerega pa nimamo nobenih testov (imajo jih medicinci, kar je pa za vas irelevantno). Če si resnično želite na izmenjavo, boste tja tudi šli, vendar vam ne morem garantirat, da tja, kamor vi želite in v tistem ćasovnem okviru, pri čemer uporabljamo staro mlinarsko pravilo, da tisti, ki prvi pride, prvi melje. Pri tem se s svojimi žaklji pšenice ne drenjate s svojimi kolegi z našega (izhodnega) faksa, temveč s tistimi (se pravi tujimi kolegi), ki bi šli na izmenjavo na isti (vhodni) faks kot vi. Se pravi, če imajo v Istanbulu prostora za 6 izmenjav in se 31.2. na izmenjavo od 14.6. – 28.6. prijavi 6 študentov iz Gane, vi pa 32.2. za isti termin, vam bodo Turki rekli, da ali pridite 2 tedna kasneje oz. prej ali pa v tistem času pojdite na izmenjavo v kakšno drugo turško mesto.

Kaj moram narediti, da grem na izmenjavo?

Ko približno veš, kam in kdaj bi šel na izmenjavo, kontaktiraj svojega NEO-ta. Ta vam da prijavnico in kontaktira NEO-ta (NEO2) države, kamor želite na izmenjavo. NEO2 kontaktira LEO-ta (delo LEO-ta pri nas opravlja NEO – L-local, N-national) faksa, kamor želite. LEO odgovor sporoči NEO2 ta pa NEO1. Ko je izmenjava potrjena, LEO kontaktira vas.

Zakaj včasih tako dolgo čakam na odgovor?

Vedite, da smo vsi NEO-ti in LEO-ti tako kot vi študenti, ki imajo občasno kakšne zoprne izpite. Nekateri NEO-ti imajo na sploh daljši odzivni čas kot drugi in tako tudi LEO-ti. Nekatere države imajo tudi boljšo organizacio kot druge. Iz zgornjega opisa pa lahko sklepate kje vse se stvari lahko začasno zataknejo.

Grem lahko na izmenjavo skupaj s svojimi kolegi?

Seveda, vendar je odvisno od tega koliko študentov lahko v tistem času sprejmejo na izmenjavo.

Kdaj, kam in za koliko časa?

Na izmenjave greste lahko čez vse leto, vendar odvisno od države do države. Poglejte na seznam trenutnih držav članic. Običajno za 1-4 tedne.

Kakšno vezo ima to s trilateralno izmenjavo z Bolgari in Makedonci, ipd.?

Nikakršne, tisto so TWIN projekti v okviru EDSA, za katere je odgovoren EDSA delegat in trajajo največ 5 dni. Pozanimajte se pri njem, če vas zanima kaj več o tem.

Pa ERASMUS?

Pravtako nikakršne, za njih se morate prijaviti na dekanatu MF do začetka marca in nimajo veze s SiDSIC-om.

Sveder novice

Stare izdaje

Vsako poletje se organizirajo različni prostovoljni projekti v različnih državah, kot so Indonezija, Egipt, Jamajka, Nepal in Sudan. Poletne šole v Indoneziji se vsakoletno udeležujejo tudi naši študentje.

Kontaktni podatki

Pišite nam

Pokrovitelji

Ostali mednarodni projekti

zobek_thumb
Zobek
Projekti
iads_thumb
IADS
Mednarodno