a

Lorem ipsum dolor sit amet, conse ctetur adip elit, pellentesque turpis.

Pozdravljeni      Sledite nam

Image Alt

Mednarodni projekti

  /  EDSA

EDSA

Splošno

(European Dental Students’ Association) je evropsko združenje študentov dentalne medicine. Je neprofitna, nepolitična organizacija. Ustanovljena je bila leta 1988 v Parizu, od takrat pa predstavlja interese študentov 182 univerz v več kot 26 državah.

Glavni cilj in namen združenja je dati študentom glas tako na nacionalnem, kot tudi na mednarodnem nivoju. Študentom iz različnih držav omogoča vzpostavljanje novih stikov, medsebojno povezovanje, ter s tem izmenjavo izkušenj tako tekom študija, kot tudi po zaključku študijskih let. EDSA organizira tudi različne projekte, vključno s preventivnim programom, volenterskimi projekti, delavnicami in raziskovalnim programom, ter še mnogo drugimi.

Študentje dentalne medicine iz cele Evrope čutijo potrebo po druženju in izmenjavi izkušenj, na kar nakazuje tudi izjemno aktivna skupina na socialnem omrežju Facebook, kot tudi obsežna udeležba dogodkov. Dvakrat letno se delegati EDSA in študentje različnih univerz dobijo na EDSA Meetingu, kjer se pogovarjajo o novih in starih projektih, o trenutnih aktualnih temah, spoznavajo in izboljšujejo delovanje EDSA, se izobražujejo in hkrati v večernih urah tudi zabavajo. Vsaka država članica ima po enega delegata, ki se teh druženj udeleži in poroča o trenutnih temah na področju dentalne medicine v svoji državi.

EDSA kongres je organiziran vsaki dve leti in nudi študentom priložnost, da predstavijo svoja raziskovalna dela študentom iz cele Evrope. Na kongrese so vedno povabljeni tudi znani predavatelji, ki ponudijo vpogled v trenutne smernice različnih vej dentalne medicine.

Vodilni člani projekta

Officail EDSA delegate of Slovenia
Vodja projekta Sveder

Pogosta vprašanja in odgovori

Kje zvem več o EDSA? Kaj je EVP izmenjava ?

Spečifična dejavnost, ki jo ponuja EDSA je tudi European Visiting Program (EVP). Gre za enega izmed prvih projektov, ki ga je združenje ustvarilo. Študentom omogoča izkusiti način študija v tujini in pridobiti dodatna strokovna znanja. Seveda je vse prepleteno s tkanjem novih prijateljstev in spoznavanjem drugačnih  kultur.

EVP – ja se lahko udeleži vsak študent, ki še ne drži diplome v svojih rokah in kateraga študentsko društvo je član EDSA – e. Nekatere fakultete pa izpostavljajo še druge kriterije za sodelovanje v programu.

Postavlja se vprašanje kaj EVP ponuja študentu obiskovalcu v nekaj dneh do tednu izmenjave. Vključuje obisk posameznih specialističnih področij fakultete, kot tudi praktične delavnice in strokovna predavanja. Zraven pa prihajata še raziskovanje mesta in družabni prgram. Pri tem pa je potrebno poudariti, da se tuji študenje lahko udeležijo kliničnih vaj na gostujučih fakultetatah, vendar samega dela ne smejo opravljati.

Ob zaključku programa, vsak študent prejme certifikat, ki poterjuje njegovo udeležbo, sam pa napiše poročilo in posreduje fotografije. Seznam članic, ki sodelujejo v EVP- ju je dostopen na uradni internetni strani EDSA- e. Lahko pa namignem, da so najbolj zaželjeni programi v mestih Rennes, Malmö, Zagreb, Witten…

Kaj so EDSA tabori?

Pod okriljem EDSA se sako leto odvijajo tudi tabori. Ki so dobra mešanica strokovnih delavnic, predavanj in sproščenega druženja. Izbirate lahko med poletnim taborom v Dubrovniku in Malti. Spomladi 2018 pa se je odvil tudi prvi spomladanski tabor v st. Petersburgu.

Kaj je EDSA magazine?

EDSA poskuša spodbuditi vse študente, da se vključijo in prispevajo članke za revijo. Predstavite lahko znanstveno delo, predstavite izmenjavo, prostovoljno delo, mednarodne dogodke itd. Z drugimi besedami, radi bi slišali, kaj ste počeli!

Kaj je virtualni kongres študentov dentalne medicine?

Virtualni svetovni kongres študentov dentalne medicine je projekt, ki ga je na noge postavilo hrvaško združenje študentov dentalne medicine. Glavna ideja tega projekta je vsem študentom dentalne medicine , tudi tistim, ki se morda ne bi mogli udeležiti tradicionalnih kongresov ali srečanj zaradi razdalje in stroškov stroškov, dati priložnost, da predstavijo svoj znanstveni članek in slišijo najnovejše trende v zobozdravstvu. Kongres je brezplačen in študenti lahko sodelujejo s predstavitvijo svojih raziskav ali s poslušanjem svojih kolegov in gostujočih predavateljev. Kongres poteka več kot tri dni, študenti pa se lahko udeležijo kongresa prek računalnika z internetno povezavo.

Še vedno mi ostajajo odprta vprašanja

Za kakršna koli posredovanja se lahko obrnete na doraelisa.gahonagliha@gmail.com, ali pa ontakdirate pristojne osebe katerih kontakte najdete na EDSA uradni strani. Pozorno prebirajte tudi maile in sporočila, ki jih na Facebook strani objavlja SiDSIC

EDSA novice

V okviru EDSA poteka veliko različnih projektov:

Exchange Visiting Programm

The EDSA exchange programme

Summer camps

Why not spend some of your summer in Dubrovnik or in Malta?

Virtual World Congress of Dental Students

Encouraging research among students

Ostali EDSA projekti

Več informacij o posameznih projektih lahko najdete na:

-spletni strani: www.edsaweb.org

– ali pišete uradnemu delegatu na: edsa.edsasi@gmailcom

EDSA izmenjave

EVP (Exchange Visiting Programme) je program izmenjav v okviru EDSA (European Dental Students Association). Študentom omogoča 1 do 3 tedenske izmenjave in s tem vpogled v način študija na tuji univerzi, spoznavanje novih študentov, običajev ter seveda učnih procesov. Po opravljeni izmenjavi študentje prejmejo potrdilo o opravljeni izmenjavi, ter napišejo poročilo o poteku njihove izmenjave.

Vse izmenjave, ki so na voljo so opisane v EVP brošuri

Postopek prijave in dogovarjanja glede terminov izmenjave poteka preko uradnega delegata/-ke EDSA, ki vam bo z veseljem podal/-a tudi več aktualnih informacij glede posameznih univerz. Kontaktni email: edsa.edsasi@gmailcom

EDSA kontaktni podatki

Pišite nam

Značilnosti projekta

Ustanovtev
l. 1988
Člani projekta
20 let
Št. prisotnih držav
26
Št. prisotnih univerz
182

Pokrovitelji

Ostali projekti

photo_large
IADS
Mednarodno
zobek_thumb
Zobek
Projekti